Tila


Tallissa on 30 karsinapaikkaa, joista 20 sijaitsee etuosassa. Loput karsinat sijaitsevat takana, vaikkakin samassa rakennuksessa. Kulku tähän osaan hevosten kanssa on toisesta päädystä, mutta ihmisen voivat käyttää väliseinän ovea. Tallissa on hyvä lämmitys sekä valaistus ja kesäisin käytössä on ilmastointi. Karsinoihin tulee vesi ja varusteita voidaan säilyttää tilavassa satulahuoneessa (yhteinen molemmilla osilla, sijaitsee etutallissa). Pesukarsina löytyy molemmilta puolilta. Mikäli tallissa on isoja hevosia tai orerja, lisätään karsinoihin väliseinää.


Tarhoja on yhteensä 20. Ne sijaitsevat tallin takana ja sivuilla, muutama on metsänlaidalla. Pohjana on hiekka ja tarha-alue on ojitettu, jotta tarhat olisivat myös sadesäällä kuivahkoja. Aitatolpat ovat kestäviä, syvälle maahan hakattuja ja niitä kiertää paksu sähkölanka kahdelta korkeudelta. Lisäksi tarjolla on kolme oreille tarkoitettua tarhaa, joissa on metalliset aidat ja sähkö.

Jokaisessa tarhassa voidaan tarhata enintään kolme hevosta.

Maneesi sijaitsee vastapäätä tallista. Se on pohjaltaan hyvä, valoisa ja lämmin ratsastusareena. Peilien avulla ratsastaja voi tarkkailla omaa ratsastustaan paremmin ja väliaitojen avulla maneesissa voidaa pitää kahtakin valmennusta samaan aikaan. Väliaidat voidaan toki myös purkaa tarpeen vaatiessa. Kouluradan kirjaimet on laitettu oikeille paikoille ja estekalusto löytyy takanurkan varastosta. Esteiden maksimikorkeus on 160cm.

Katsomossa on tilaa noin kahdelle sadalle, jonka lisäksi sisääntulon viereen voidaan tarvittaessa tuoda viitisenkymmentä tuolia.
Kenttä on tilava ja hyväpohjainen ratsastusalusta, joka on aidattu valkoisilla puuaidoilla. Estekalusto (maksimikorkeus 140cm) sekä kouluradan kirjaimet löytyvät, kuten maneesistakin. Kentällä ei ole valaistusta, mutta myös talvisin se pidetään kunnossa.

Kentällä ei ole erityistä katsomoa, mutta aitojen viereen mahtuu noin 150 ihmistä. Yleensä suuremmat tapahtumat pidetään kuitenkin maneesissa ja kenttä toimii vain lämmittelypaikkana. Lähinnä johtuen valaistuksen puutteesta sekä pienemmästä tilasta.
Maastoreittejä on monia, osa helpompikulkuisia kuin toiset. Lisäksi löytyy kattava maastoesterata korkeudella 60cm. Tarvittaessa korkeuksia saadaan nostettua 80cm tai 100cm.

Maastoreittejä pitkin pääsee myös pienelle lammikolle, jossa voi kesäisin uittaa hevosia.

kuvat: vapaasti by AK & lasikuu.net/vapaasti

Pohjantähti on virtuaalitalli  || Pohjantähti on virtuaalinen, eivätkä tilat ole oikeasti olemassa


Valmentajat & henkilökuntaEssi Kulomaa on koko ikänsä hevosia harrastanut, keski-ikäinen naishenkilö. Hän on erittäin huumorintajuinen sekä iloinen persoona, mutta hevosten kanssa aina hyvin määrätietoinen. Valmentajana hän on napakka sekä kannustava.

Essi on itse kilpaillut kansainvälisesti maastoesteillä sekä kenttäratsastuksessa ja opettaa ratsukoita esteillä sekä maastoesteillä jopa 150cm asti. Naisen saattaa nähdä tilalla valmennuksien lisäksi myös leiriopettajana.


Ellen Ekholm on kolmenkymmenen paremmalla puolella oleva nainen, joka ei sanomisiaan harkitse. Suorasanaisena tunnettu Ellen on pohjimmiltaan temperamenttinen, mutta ystävällinen henkilö, joka ei jätä ketään pulaan. Ellen kilpailee itse kansainvälisellä tasolla kouluratsastusta.

Ellen valmentaa Pohjantähdessä esteratsukoita aina 120cm asti ja koulupuolella Int II - tasolle. Nainen on ammattimainen opettaja kummassakin lajissa. Leiritunnit sekä valmennukset ovat usein Ellenin pitämiä.


Mikael Koskela on 50 ikävuoden hujakoilla oleva esteratsastaja, joka on kilpaillut nuoruusvuosinaan ahkerasti. Nykyään maineikas valmentaja on ikuinen naistenmies, joka rakastaa viihdyttämistä - ja hevosia tietysti. Hän on rehellinen ja helposti lähestyttävä persoona, jonka kanssa on helppo tulla toimeen.

Mikael valmentaa lähinnä esteleireillä tai estevalmennuksissa, eikä edes vakituisesti, koska asuu Ruotsissa. Hän pitää valmennuksia aina 160cm esteille asti. Häneltä onnistuvat valmennukset myös ruotsiksi tai englanniksi.

kuvat: pixabay.com

Pohjantähti on virtuaalitalli  || Pohjantähti on virtuaalinen, eikä kukaan henkilöistä ole oikeasti olemassa