Sierran Vikkelä Kuolema

Virallinen nimi, kutsumanimi: Sierran Vikkelä Kuolema "Vili"

Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, ori

Säkä, syntymäaika: 154cm, 22.10.2018 (5 vuotta)

Koulutustaso: ko vaB, re 100cm, me 100cm, ye 110cm

Kasvattaja: Scuderia Sierra (Italia)

Entinen omistaja, nykyinen omistaja: VRL-14085 (Nikki), VRL-14703

Virtuaalitunnus: VH18-018-2055

Nimensä mukaisesti varsin energinen Vili on varsinainen intopakkaus niin asiassa kuin asiassa. Toisinaan sähläri, joka vaatii ihan reipasta komentamista, mutta pohjimmiltaan vain sydämellinen höpsö. Taitavimpia ratsastuskeskuksen hevosia, jolla on myös mahdollisuus kilpailla vaativiakin luokkia.

Hoitaessa Vili on intopiukassa eikä millään haluaisi olla paikallaan. Tökkii ja heiluu, saattaa myös vahingossa talloa varpaasi. Ei ori tahallaan satuta ihmistä, mutta välillä ihan huomaamattaan sählää liikaa. Napakalla komennuksella osaa kyllä käyttäytyä, vaikka siltikin saattaa heittäytyä esittämään tammoille. Varustaessa saattaa sählätä vielä enemmän kuin hoitaessa, mutta ei Vili ikinä pure tai potki.

Ratsuna hiukan kokematon, mutta silti miellyttävä ja taitava. Tekee helposti kaikkea yhtä aikaa ja tarvitseekin ratsastajaltaan paljon neuvoa. Osaa kuitenkin vaikka mitä ja varmasti näyttääkin taitonsa mieluusti pyydettäessä. Sopii jo hieman kokemusta omaavalle ratsastajalle, joka hallitsee apujen käyttöään. Mukavat askellajit sekä innokas tekemään kaikenlaista, niin esteillä kuin koulussakin. Hyvä hyppytekniikka sekä maastovarmaratsu. Toisinaan kuitenkin sählää turhanpaljon, joten vaatii napakkuutta.