YLEISESTI

Pohjantähdessä on monenlaista toimintaa. Suurimpana toimintana on tapahtumien sekä kilpailuiden järjestäminen tilan kattavilla tiluksilla. Tämän lisäksi tilalla pyörii pienimuotoinen ratsastuskoulu, jossa on tunteja syys- ja kevätkaudet. Kesä kuluu enimmäkseen kilpailuissa, valmennuksissa, leireissä sekä maastoissa. Näissä tapahtumissa on käytössä ratsastuskoulun hevosia, joten kesäisin ei pyöri iltatunteja.

Lisäksi joskus harvoin tilalla saattaa syntyä varsa. Mitään säännöllistä kasvatustoimintaa ei Pohjantähdessä ole, mutta maailmalle lähteneet kasvatit tunnistaa etuliitteestä Pohjantähden.


RATSASTUSTUNNIT

Kevät- (tammikuu-huhtikuu) ja syyskaudet (elokuu-joulukuu) ovat Pohjantähdessä iltatuntien aikaa. Ratsastuskoulun toiminta on toistaiseksi ollut aika pienimuotoista, mutta on myös toisaalta suurentunut tilan uusien ratsujen myötä. Kaikki tilalla asustavat hevoset tekevät ainakin sillointällöin tunteja, vaikka muutama on pääsääntöisesti omistajansa kisakäytössä.

Iltatunteja on viitenä päivänä viikossa (ma-pe) ja opettajina toimivat Bella sekä April. Lisäksi vierailevia valmentajia on tunneilla välillä. Hevoset ovat monipuolisia, osaavia ja lähes kaikki mukautuvat ratsastajan taitoihin hyvin. Jokaisella hevosella on enintään kaksi (2) tuntia yhden (1) illan aikana, maksimissaan neljänä päivänä viikossa. Sen lisäksi hevosilla saattaa olla viikonloppuina leiritunteja tai valmennuksia, joten jokaisella on ainakin yksi lepopäivä viikolla.

2019 RATSASTUSKAUDET 1.1 - 1.5. & 12.8 - 20.12.

(Tunnit ovat kuvitteellisia, mutta pyydettäessä niistä voidaan muokata oikeita tapahtumia)


KILPAILUT, LEIRIT & VALMENNUKSET

Kilpailuja tilalla järjestetään mahdollisuuksien mukaan ja mahdollisimman usein. Tilaa löytyy paljon, joten samaan aikaan voidaan pitää jopa kahdet kilpailut! Kilpailuissa on aina ammattituomarit, asiallinen sekä kokenut henkilöstö ja myös majoitusmahdollisuudet. Lisäksi lähes jokaisissa kilpailuissa on buffet sekä talutusratsastusta tallin luottohevosilla.

Leirejä järjestetään erityisesti kesällä, mutta viikonloppuleirejä saattaa olla myös muina aikoina. Silloin tällöin on myös pidempiä leirejä, vaikkei olisikaan kesä (jouluna, syksyllä, keväällä jne.). Leireillä opettajina toimivat ammattivalmentajat ja neuvomassa on kokenutta henkilökuntaa. Hevosten sekä ihmisten majoitukset on hoidettu parhaaksi mahdolliseksi ja ruokailut järjestetään säännöllisesti. Tiloja on monipuoliseen treenaamiseen ja leirilajeja voi olla laajakirjoisesti. Leirien hinnat ovat lisäksi yleensä halpoja tasoonsa nähden, joten ei tarvitse olla miljonääri mukaan tullakseen! Tarvittaessa myös tallin hevosia voi lainata, jos haluaa saada erilaista näkökulmaa ratsastukseensa.

Valmennuksia on harvakseltaan, usein viikonloppuina. Lisäksi on paljon pidennettyjä viikonloppuja (pe - ma). Valmennukset saattavat olla yhden lajin tai pidemmässä viikonlopussa voidaan valmentautua monipuolisesti eri lajeissa (koulu, este, maastoeste). Ammattivalmentajat pitävät ratsukoista hyvää huolta ja laajat tilat takaavat mahdollisuuden useampaan valmennukseen samaan aikaan. Majoitukset hoidetaan niin hevosille kuin ihmisille, eikä näissäkään tapahtumissa hinta yleensä päätä huimaa!


TAPAHTUMAT LÖYDÄT FOORUMILTAMME
VIRTUAALITALLI || MITÄÄN EI TAPAHDU OIKEASTI