PP's Catch-A-Too

Virallinen nimi, kutsumanimi: PP's Catch-A-Too, Tito

Rotu, sukupuoli, väri: welsh mountain, ori, ruunivoikonkimo

Säkä, syntymäaika: 119cm, 17.11.2018 (5 vuotta)

Koulutustaso: ko heB, re 70cm, me 70cm, ye 80cm

Kasvattaja: Ponipallero

Entinen omistaja, nykyinen omistaja: Veera R. VRL-10735, Bella VRL-14703

Virtuaalitunnus: VH18-024-0142

Tito on suloinen poniori isolla egolla. Oriudestaan huolimatta - ja siitä suuresta egosta - poni on todellinen lastenponi. Se on ihmisille aina kunnioittava, niin ratsain kuin käsiteltäessä. Tito sopisi varmasti myös ensiponiksi kultaisen luonteensa ansiosta.

Hoidettaessa Tito on utelias, hellyydenkipeä ja kiltti. Se ei pure tai potki, eikä keksi muitakaan tyhmyyksiä. Ori viihtyy erityisesti lasten seurassa ja osaa olla erityisen varovainen pienten lähellä. Tito on aina ensimmäisenä kerjäämässä rapsutuksia, joten hoidettavanakin jaksaisi ori olla ikuisuuden. Toisinaan Titon huomio saattaa siirtyä muualle, jos tallissa on kauheaa hälinää tai paljon tammoja, mutta pahimmillaan ori saattaa kuopia ja hirnahdella. Varustettaessa ori seisoo kiltisti paikoillaan, eikä hätkähdä suuntaan tai toiseen, vaikka joku pienempi saattaisi tiputtaa jotain. Taluttaessa kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on ori. Ei se tyhmyyksiä tee, mutta voi hieman tammoille esiintyä, esimerkiksi ravaamalla häntä soihtuna.

Ratsuna Tito on reipas ja kiltti. Se ei kyttäile tai keksi "ponimaisia" tempauksia. Pienemmillä ori osaa käyttäytyä erinomaisesti, eikä sitä haittaa heiluvat kädet tai jalat. Jos selässä kuitenkin istuu parempi ratsastaja, joka vaatii orilta, saattaa se hieman kuumua. Pahimmillaan seurauksena voi olla pieniä pukkeja, mutta yleensä moiset unohtuvat, jos orin huomion kiinnittää tehokkaasti eteenpäin kulkemiseen. Titosta saa oikealla ratsastuksella irti paljonkin liikettä, mutta yleensä se menee sieltä, mistä helpoiten pääsee. Turha odottaa siis automaattista toimintaa! Esteillä ketterä ja nopea. Tito ei myöskään kiellä helposti ja toimii myös pienemmillä esteratsuna. Maastossa rohkea ja reipas.


SUKU

2 -polvinen

I. Milo Dael

ii. Mihan Merrion    ie. Lavender Snow

iii. Gwyn Vaughn iie. Adell Llwyne   iei. Prince Frost iee. Lavender


E. Moorgate Send-A-Rose

ei. Goldrock Lynfi   ee. Strandshire Pick-A-Dilly

eii. Goldrock Lorchwyn eie. Goldrock Pennylane   eei. Norwych Sock-A-Rock eee. Strandshire Victoria


VIRTUAALIHEVONEN || kuvat: vapaasti by AK