Costa Sierra

Virallinen nimi, kutsumanimi: Costa Sierra "Sikke"

Rotu, sukupuoli: hollanninpuoliverinen, ruuna

Säkä, syntymäaika: 169cm, 1.1.2003 ( 16 vuotta)

Koulutustaso: ko heB, re 130cm, me 120cm, ye 130cm

Kasvattaja: Elite Stud GER

Entinen omistaja, nykyinen omistaja: Riina Vilpas, VRL-14703

Virtuaalitunnus: ei toistaiseksi

Sikke on Riinan vanha kisahevonen, nykyisin vähän kevyemmällä käytöllä. Perusluonteeltaan Sikke on utelias ja kiltti ruuna. Siinä mielessä Sikke osaa olla välillä haastava, että kun sillä on paha päivä, se osaa olla todella yhteistyökyvytön. Pelkästään tarhasta hakeminen saattaa olla useamman minuutin kestävä taistelu.

Harjauksesta Sikke nauttii, kaviotkin se nostaa mallikkaasti. Kengitykseen tarvitsee ehdottomasti hoitajan roikkumaan narun toiseen päähän. Taluttaessa Sikke saattaa vähän testailla varsinkin jos se huomaa että ihminen on hieman epävarma. Ei ruuna mitään riehumaan ala, taluttava osapuoli vain voi vaihtua aika nopeasti jos Sikke näkee esimerkiksi maukkaan ruohomättään.

Tasaisella Sikke ei ole koskaan ollut mikään taituri. Oikean ratsastajan kanssa ruunalta löytyy kyllä liikettä, mutta se vain kyllästyy kovin helposti. Nykyään oivaa ajanvietettä Siken kanssa on esimerkiksi maastoilu, siitä se tykkää. Esteillä Sikke on ollut todella taitava ja on edelleen. Ruuna tosin kuumuu aika helposti, varsinkin kun esteet nousee, joten ei sovellu ihan aloittelijoille.

©  Caramia / Riina VilpasSuku

evm -sukuinen


I. ei tiedossa


e. ei tiedossa