Sammon Salaisuus

Virallinen nimi, kutsumanimi: Sammon Salaisuus "Sauli"

Rotu, sukupuoli: suomenhevonen, ruuna

Säkä, syntymäaika: 162cm, 26.8.2010 (9 vuotta)

Koulutustaso: ko heB, re 90cm, me 80cm, ye 90cm

Kasvattaja, maahantuoja: Unna Lappalainen, Desmi

Entinen omistaja, nykyinen omistaja: Vaahterapolku, VRL-14703

Virtuaalitunnus: VH18-018-1993


Sauli ei ole ehkä kaikkein järkevin ruuna, mutta erittäin hyväkäytöksinen kylläkin. Lisäksi ruuna on varsinainen työmyyrä eikä kaihda töihin lähtemistä tai niiden tekemistä.

Hoidettaessa toisinaan hieman hömelö ori, joka touhuaa mieluusti hoitajan mukana. Ruuna hölmistyy helposti uusista asioista ja tutkii niitä antaumuksella. Tälläisiä asioita voivat olla vaikkapa uusi harja. Erittäin kiltti Sauli sopii kyllä pienemmillekin hoidettavaksi, sillä hölmöläisyys on sen ainut " pahe ", jos niin voi sanoa. Antaa myös varustaa itsensä helposti ja kuolaimet suorastaan haukkaa suuhunsa!

Ratsuna hitaanpuoleinen, joka vaatii hiukan patistelua ja pyytämistä. Tahdin löytyessä kuitenkin varsin mukava ja helppo ratsu. Ei helposti ärsyyntyvää tai hermostuvaa sorttia ja kestää myös hyvin aloittelijan epävakauden. Mukavat, temmokkaat askeleet ja erinomainen hyppytyyli. Hyppää varmasti, katsoo paikat itse ja selkeästi nauttii tästä. Sopivan tahdin sekä reippauden löytyessä varsin rauhallinen ja kultainen ruuna, joka ei hermoile tai tee tyhmyyksiä. Myöhäisestä ruunauksesta huolimatta kelpo ratsu vaikka lapsille.

Maastovarma, peloton ja rento ruuna, joka taipuu mukavasti lajissa kuin lajissa. Sopii kaikentasoisille kultaisen luonteensa ansiosta.Suku

evm


i. Sammontakoja

ii. Ilmarinen     ie. Sepän Tytär


e. Sala-Ansa

ei. Ansastaja     ee. Salon Sala