Muistovärssy

Virallinen nimi, kutsumanimi: Muistovärssy, Missi

Rotu, sukupuoli, väri: suomenhevonen, tamma, vaaleanrautias

Säkä, syntymäaika: 161cm, 11.4.2010 (9 vuotta)

Koulutustaso: ko heA, re 110cm, me 110cm, ye 120cm

Kasvattaja: Ellen Koskisalo EVM

Entinen omistaja, nykyinen omistaja: Ellen Koskisalo EVM, VRL-14703 (Bella)

Virtuaalitunnus: VH19-018-0691Suku

EVM

i. Jäähyväiskirje

ii. Unohdettu   ie. Uranuurtaja

iii. Rajantakainen Kaipuu iie. Pimeyden Kutsu    iei. Musta Lammas iee. Taistelija


e. Ikiuni

ei. Hiljainen Ikävä    ee. Sininen Liekki

eii. Vaiettu Pelko eie. Vaikerrus   eei. Pelkotila eee. Viimeiset SanatMuistovärssy eli Missi on perinteinen suomalainen nainen. Tamma on luonteeltaan hieman erakko ja varsinkin toisiinaan erittäin kipakka. Pohjimmiltaan Missi on silti erittäin rehellinen sekä ihmisiä kunnioittava hevonen, joka osaa yhtä ja toista.

Hoidettaessa Missi on rauhallinen ja omiin oloihinsa vetäytyvä. Se saattaa seistä tuntikausia hoidettavana, mutta ei juuri koskaan innostu ottamaan osaa tilanteeseen. Ei se liiemmin pure tai näyki, mutta ei myöskään piittaa liian innokkaista hoitajista. Lisäksi lapset eivät kuulu tamman suosikeihin, vaikka se yleensä sietääkin hyvin häiriötä. Missin kanssa voi huoletta touhuta ja tamma käyttäytyy hyvin. Jokseenkin lasten kanssa kannattaa olla aikuinen mukana, koska Missi osaa halutessaan olla hieman häijy. Tamma osoittaa harvoin mitään radikaaleja tuntemuksia, olivat ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Toisinaan tutuille ihmisille Missi osoittaa tuttuvallisuutensa ja ottaa vastaan rapsutuksia. Sen sijaan häiritsevät, lähentelevät tuntemattomat saattavat saada tamman rauhallisuuden järkkymään ja hampaan jäljet käsivarteen.

Varustaessa Missi on kiltti. Sitä ei hetkauta satula tai satulavyö ja suitsetkin saa tammalle helposti pujotettua. Taluttaessakin tamma kulkee kiltisti vierellä eikä lähde puskiin haahuilemaan. Myöskään äänet ja uudet asiat eivät sen mielenrauhaa järkytä - elleivät ne ole liian lähelle tunkevia, halailevia ventovieraita. Eläinlääkärit ja kengittäjätkin tamma vastaanottaa hyvin, jos vain muistaa olla vieraskorea.

Ratsuna Missi on rehellinen, kunnioittava sekä parhaansa yrittävä. Sillä on erityisen hyvä työmoraali, mutta se myös toisaalta olettaa, että ratsastajakin on mukana menossa. Missi ei nimittäin tee mitään yksin tai anna liikkeitään ilmaiseksi. Se osaa yhtä ja toista, mutta vaatii selkeät avut, napakan kuskin ja yhteistyön sujuvuutta. Missi kuitenkin toimii myös pienemmillä ratsuna, sillä se omistaa rautaisat hermot metelin, uusien asioiden ja epävakaan ratsastuksen suhteen - jokseenkin se ei tee mitään, jos ratsastaja ei osaa pyytää.

Kouluratsuna Missi on lennokasliikkeinen ja näyttävä. Parhaimmillaan se on osaavan ratsastajan kanssa, joka hallitsee istuntansa ja osaa ratsastaa niin ikään ajatuksella. Missi on herkkäratsu oikein ratsastettuna ja yrittää miellyttää mahdollisimman paljon. Se tekee töitä mielellään, tarjoten pyydettäessä niin kootut kuin lisätyt askellajit, unohtamatta sulku- ja avotaivutuksia. Askellajit ovat mukavat istua ja näyttävätkin hyvältä. Missi osaa myös kulkea ihan nätisti kokemattomienkin kanssa, vaikka ei kulje peräänannossa ilman tasapainoista istuntaa. Se on täydellinen opetushevonen rauhalliseen istuntaan ja oikeanlaisiin apuihin. Rautaisat hermot ja rehellinen asenne takaavat sen, ettei Missi mene aidan matalimmasta kohdasta.

Esteratsuna Missi on hieman menevämpi. Se on kuitenkin rohkea ja rehellinen, eikä kyttää tai kiellä helposti. Innostuksen pukkeja saattaa lentää ja kokemattomampaa voi vauhti kauhistuttaa. Tamma kuitenkin pysyy hallinnassa oikeanlaisella ratsastuksella. Missi hyppää helposti, oikeasta kohdasta ja itsenäisesti. Ratsastaja ei kuitenkaan saa vain matkustella, koska Missi ei suostu siihen. Viimeistään esteen ohituksessa kannattaa havahtua nykyhetkeen. Maastoratsuna Missi on varmajalkainen sekä luotettava. Se ei kyttäile tai pelästy turhia, eikä liiemmin välitä turhanpäiväisyyksistä. Porukalla tamma on hieman äkäinen ja saattaa takanaolijoita potkia. Sen sijaan yksin tamma kulkee myönteisellä asenteella ja toteuttaa ratsastajansa pyynnöt mukisematta. Kokemattomatkin voivat Missin kanssa maastoilla huoletta. Maastoesteillä sen sijaan tamma osaa olla varsin kipakka - se saattaa heitellä peräänsä vähän milloin sattuu. Missistä löytyy kyllä taitoa ja se osaa mennä hyvinkin näppärästi maastoradat, mutta toisinaan aikaa menee turhan paljon ylimääräisen energian kulutukseen. Taitavalla ratsastajalla, joka pitää piuhat käsissään, Missi hyppää upeasti myös maastoesteet.

VIRTUAALIHEVONEN || kuvat: © VRL-06066, lisenssi