Mórrigan

Virallinen nimi, kutsumanimi: Mórrigan, Mörri

Rotu, sukupuoli: new forest, ruuna

Säkä, syntymäaika: 140cm, 21.6.2012 (7 vuotta)

Koulutustaso: ko heA, re 80cm

Kasvattaja: Gefrey Geffen, Liverpool, Englanti

Entinen omistaja, nykyinen omistaja: VRL-04799 (Jannica), VRL-14703

Virtuaalitunnus: VH17-027-0015Melko helppohoitoinen, ja kaikesta kiinnostunut Mörri on suloinen kaikessa häsläämisessään. Tämä on nuori, joten malttia ei löydy hoitaessa, eikä ratsastaessakaan sen puoleen. Mörri kannattaakin hoitaa nopeasti: tämän mielestä yksi harjauskerta per kylki on riittävä - enemmän jos jää harjailemaan, niin saa aikaan levottoman ja kieltämättä vähän häsläävän ponin. Siitä huolimatta Mörri antaa puhdistaa kaviot huolella, saattaa vain pyöriä karsinassaan, joten se kannattaa sitoa kiinni. Käytävällä ei Mörriä kannata hoitaa, tämä on siellä hieman turhan levoton vielä katsellessaan kaikkea ja kaikkia.

Varustaessa Mörri on kiltti, eikä katoa alta, mutta jos ei ole kiinni saattaa pyöriä ympäriinsä karsinassa. Suitset Mörri antaa helposti laittaa, mutta haluaa sen jälkeen samantien takaisin liikenteeseen, eli laita itsesi valmiiksi ennen suitsien laittoa, niin pääset heti lähtemään ja Mörri on rauhallisempi. Levottomuudestaan ja pienestä häsläämisestä sekä maltinpuutteestaan huolimatta Mörri on hyvin ihmisrakas, ja saattaa jo rauhoittua hetkiksi vain halaukseen, tai rapsutuksista nauttimiseen.

Mörri on nuori, joten tämä ei aina malta keskittyä ratsastukseen tai töiden tekemiseen, vaan haluaisi kääntää huomionsa vaikka kentän laidalle ilmestyneeseen ihmiseen. Mörri ei juurikaan tee mitään typerää, mutta saattaa ottaa sivuaskelia, eikä pidä muista kentällä. Mörri potkiikin ja osoittaa mieltään, mikäli joku toinen hevosista tulee liian lähelle, eikä maastossa kannata mennä Mörrin perässä. Muutenkin Mörri on maastossa hieman omapäinen ja varsinkin, jos vauhti on ruunan mielestä liian hidasta tai laukkaaminen lopetetaan pikkupätkän jälkeen ruuna voi ottaa sivuaskelia tai heitellä päätä.

Ruuna on kuitenkin reipas ja miellyttävä ratsastaa keskittyessään. Tämä tarjoaa helposti erilaisia tehtäviä, mitä osaa, ja ratsastajan täytyy vain rauhallisesti ja selkeästi pyytää, mitä haluaa, niin Mörri tekee hienosti keskittyen tehtäviin.

© JannicaSuku

evm -sukuinen

Isä: Monday Moscan

Emä: Maurén