PP's Halldis

Virallinen nimi, kutsumanimi: PP's Halldis, Halla

Rotu, sukupuoli, väri: vuonohevonen, tamma, ruunihallakko

Säkä, syntymäaika: 142cm, 19.9.2018 (6 vuotta)

Koulutustaso: ko heA, re 70cm, me 50cm, ye -

Kasvattaja: Ponipallero

Entinen omistaja, nykyinen omistaja: Veera R. VRL-10735, Bella VRL-14703

Virtuaalitunnus: VH18-053-0099

Hallaksi kutsuttu vuonohevostamma on sydämeltään villi ja vapaa. Se on reipas, määrätietoinen ja ponimainen. Hallalta löytyy silti yllättävän paljon liikettä tarpeeksi pyydettäessä.

Hoidettaessa Halla on suhteellisen helppo. Toki toisinaan tamma availee solmuja ja juoksentelee sitten pitkin mantuja. Tamma on kuitenkin kiltti, ei pure tai potki. Tarkkana saa silti olla, koska se ei viihdy sekuntiakaan paikallaan tai yksin. Jos Hallaa ei halua metsästää kaurasankojen kanssa, kannattaa muistaa olla tarkkana kuin pieni porkkana. Varustaessa Halla osaa myös näppärästi karata alta, jos siltä tuntuu. Molemmilta puolilta kiinnittämällä saattaa välttyä inhottavilta tilanteilta. Myös taluttaessa kannattaa käyttää ketjunarua.

Ratsuna Halla on reipas ja rohkea. Se vaatii kuitenkin selkeät rajat tai muuten tamma touhottaa aivan omiaan - eli yleensä yrittää mennä avonaisesta portista tai rynnätä syömään. Halla ei ole kaikkein helpoin ratsu, sillä se ei tee mitään ilman napakoita apuja. Joskus saattaa tamma myös osoittaa mieltään parilla pukilla, mutta eipä se liiemmin ratsastajia yritä tiputtaa. Parhaimmillaan Halla on napakalla ratsastajalla, joka ei anna tamman päättää. Silloin tamma näyttää parhaita lisäyksiään ja näyttää hienolta kouluratsulta. Esteitäkin se osaa hypätä mukiinmenevästi, jos niin vaaditaan. Ilman vaatimista saattaa ratsastaja hypätä yksinään.SUKU

1-polvinen

I. Ragnar

ii. Raymond  ie. Rannveig

iii. Rodberg iie. Vigdis EVM  iei. Frode iee. Rebeka


E. Halldora

ei. Hagen Poem   ee. Asvora IV

eii.Havournde eie. Leega Luna   eei. Arick Dag eee. Mundgerda


VIRTUAALIHEVONEN || Kuvat: vapaasti by AK